90 фазана разсели ловно-рибарското дружество в Горна Оряховица

0
Ловците ще пуснат пернатия дивеч до две седмици в ловните си полета
Ловците ще пуснат пернатия дивеч до две седмици в ловните си полета

Ловците ще пуснат пернатия дивеч до две седмици в ловните си полета

90 фазана разсели сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” в Горна Оряховица. Птиците бяха доставени от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ в Русе.

Някои от ловните дружини прецениха, че ще е по-добре първо да ги настанят в своите волиери, където ще се грижат за тяхното адаптиране някъде около две седмици, след което ще ги пуснат в ловните си полета.

Това е първото разселване на пернат дивеч за тази година. Цифрите показват, че от всички сдружения във Великотърновска област от години ЛРС-Горна Оряховица разселва в ловните полета на своите дружини най-много фазани, съобщават от Съюз на ловците и риболовците в България.

Както обикновено, е предвидено и лятно разселване. А няколко дружини са преценили, че имат възможност да вземат и яребици. В техните ловища вече се забелязват ята от такъв пернат дивеч, той се приспособява добре към местните условия и с разселването може да се разчита на по-стабилно увеличаване на неговата популация.

По-нататък е предвидено разселване и на полудиви патици. Както миналата година и сега птиците ще бъдат пуснати във водоема, който се намира в землището на Долна Оряховица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари