9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

1
Започна тестване и на спешните медици
Започна тестване и на спешните медици Снимка: БГНЕС

"9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус. Започна тестване и на спешните медици." 

Това съобщи на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, предава bTV.

19 нови случая на зарзени с COVID-19 у нас са установени през изминалата нощ, а 24 – за едно дененощиe. Така общият брой на потвърдените случаи става 522.

От щаба съобщиха за още един смъртен случай от вчера на пациент с коронавирус – на 49-годишен мъж, който е починал в „Пирогов“. Приет е на същия ден в тежко състояние и сърдечна недостатъчност.

Така общият брой на починалите става 18.

Сред новозаразените е и ученик на 17 години от бургаска област, който в последните три седмици би трябвало да учи дистанционно от вкъщи.

„Очаквам от д-р Паздеров да ми даде информация за веригата откъде се е заразил, дали си е бил вкъщи или не, не мога да отговоря. Но трябва да е бил вкъщи“, коментира ген. Метафчийски.

В Русе 21-годишен младеж, завърнал се от чужбина, е дал положителна проба след 14-дневната карантина. От утре ще заработи още една лаборатория за установяване на вируса с PCR-тестове, ще бъде в „Пирогов“, обяви проф. д-р Тодор Кантарджиев.

С увеличаване броя на лабораториите, ще могат да бъдат обработвани до 3000 пробои на ден.

Най-младият пациент с COVID-19 е на 1 година, това е бебето прието в добричката болница с ларингит, а най възрастният пациент е на 86 години.

На въпрос оправдаха ли се прогнозите за 2-3% смъртност от коронавируса, ген. Мутафчийски отговори, че смъртността в Европа e 5%.

Прогнозите на Китай за 2-3 процента смъртност не се оправдаха, може би защото в Европа е по-застаряващо населението или защото заболяването е по-агресивно тук или заради ненавреме взети мерки, уточни председателят на оперативния щаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари