82-годишна пенсионерка: Как да си вземеш краставица, доматът е 4 лева, може ли да си купиш, не можеш!

0
Йонка Симеонова купува само хляб, три главички лук и кисело мляко с най-ниската цена
Йонка Симеонова купува само хляб, три главички лук и кисело мляко с най-ниската цена Снимка: bTV

Ниските доходи и галопиращите сметки са предизвикателство, което живеещите на село преодоляват ежедневно, за да оцеляват

 Как една 82-годишна жена ще посрещне празниците на фона на цените в магазина? Отговорите дава bTV

Срещаме 82-годишната Йонка Симеонова от село Долна Кремена на път за магазина. С пенсия от 430 лева възрастната жена първо плаща сметките и лекарствата. Нова дреха не е купувала от години.

Етикетите в магазина я плашат с всеки изминал ден: „Как да си вземеш краставица, 4 лева, доматът е 4 лв., може ли да си купиш, не може. Агнешко, въобще не мога да говоря за това нещо“, казва тя.

Собственикът на обекта споделя, че пенсионерите като Йонка пазаруват най-необходимото. Често – и на вересия. „В момента вдигането на цените ни убива пък нас, като дадеш на вересия, ти го даваш на една цена, пък следващия път, когато ти донесат парите, то вече е съвсем друга цената, много е трудно в момента и за тях, и за нас“, казва Владимир Павлов.

Възходящият танц на цените притеснява и него. „Колбасите с едно левче скочиха миналата седмица. Ние тоя магазин го държим от пет години, всяка година става все по-трудно, а сега малките магазини отиват на фалит, такива като нас“, казва Павлов.

Йонка оправдава тревогите му и купува само хляб, три главички лук и кисело мляко с най-ниската цена.

И поема към къщи, където я чака градината. С произведеното в нея и тази година ще компенсира малката пенсия, само да е жива и здрава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари