Труженичките по булевард „България“ са отнесли 82 акта

2
Заради протеста и засиленото полицейско присъствие, днес жриците на любовта не бяха на работните си места
Заради протеста и засиленото полицейско присъствие, днес жриците на любовта не бяха на работните си места Видео: Русе Медиа

Жителите на квартал „Дружба“ в Русе излязоха на протест срещу масовото присъствие на жрици на любовта в района.

Хората се оплакват от боклуци, шум и непристойни действия по всяко време на денонощието. Въпреки че полицията се отзовава на подаваните сигнали, проблемът не може да бъде решен трайно. Живущите са направили и подписка, с която настояват да им бъде осигурено спокойствие и безопасност, информира Русе Медиа.

Хората разказват, че са подложени на тормоз от проститутки и травестити близо 20 години. Тъй като това е международният път към Букурещ, тук е основното място за набиране на клиенти.“Тук вечерно време се събират повече от 15 проститутки и травестити. Опасно е да се прибираме, тъй като тук има някакви, се чуват ексцесии, викове, крясъци, дори и шум от физическо насилие“, казва организаторът на протеста Пламен Митев.

Марийка Вълкова, която живее в района от 37 години, е притеснена и заради внуците си. Още повече, че в непосредствена близост има детска градина и училище, а проститутките са тук и през деня. Казва, че полицията се отзовава на всеки сигнал, но за съжаление ефектът е краткотраен.

Моите внучки ме питат защо тези хора са облечени по странен начин. Аз какво трябва да отговоря на моите внучки? Патрулките идват, проститутките, като ги видят, бягат към подлеза или към гарата из храстите. Прибират ги и на другата вечер пак същото състояние. Ние просто не сме спокойни в този квартал“, казва жената.

Тодор Калудев е възмутен, че непристойни действия се извършват точно под прозореца му. „Ужас е, хванал я той на моя „английски двор“, ей тук я гласи. Аз го залях с една кофа вода и той ми вика, знаеш ли колко хубаво ми стана“, ядосва се той.

Направена е подписка до общината, но оттам единствено могат да се погрижат за чистотата в квартала.

Районът е почистен, окосен е, пейки има поставени, периодично по график всеки вторник и всеки петък се чисти подлезът, прилежащите територии и асансьорът. Ако има замърсяване, се чисти допълнително. По-скоро проблемът е с отвеждането на проститутките оттук, да не замърсяват, да не присъстват. Затова нека гражданите да продължават да подават сигнали, но трябва и да свидетелстват, когато се съставят актове“, коментира директорът на общинската дирекция „Екология“ Георги Игнатов.

Булевард „България“ редовно е обект на полицейски проверки, като обходите не са само по сигнал.

„Колегите са установявали такива лица, за които имаме данни , че се занимават с такъв вид дейност, но да престояват на спирката, след което тези лица, за които има данни, има изготвени полицейски разпореждания с поведението си да не създават предпоставки за ПТП в района на булеварда и спрямо тях са съставени актове за установяване на административни нарушения и са издавани наказателни постановления.

От началото на годината от служители на Първо РПУ - Русе са съставени 82 акта точно тук в този район на такива лица и са издадени наказателни постановления.

Лица, които проституират в района на блока, не са установявани. Имаме данни, че те се качват в кабините на преминаващите автомобили и евентуално вършат тези дейности някъде на друго място. По принцип колегите извършват проверки по цялата републиканска пътна мрежа на обслужваната територия, не е само тук, но тук е едно от най-конфликтните места, тъй като те използват автобусната спирка под претекст, че чакат градския транспорт и се надяват да не се вземе отношение спрямо тях, когато не нарушават реда“, обясни гл.инспектор Явор Иванов, началник сектор „Охранителна полиция“ към Първо РПУ-Русе.

Заради протеста и засиленото полицейско присъствие, днес жриците на любовта не бяха на работните си места. Хората призовават за постоянен патрул в района, за да се чувстват сигурни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари