7 знака, че вече се разлюбвате

2
Въпреки това тези признаци на разлюбване не означават непременно прелюдия към края на връзката ви. Понякога те просто сигнализират за необходимостта от почивка
Въпреки това тези признаци на разлюбване не означават непременно прелюдия към края на връзката ви. Понякога те просто сигнализират за необходимостта от почивка Снимка: Агенция "Звезден празник"

Казват, че любовта е като кашлицата, защото не може да се скрие. Но както може да кажем кога някой е влюбен, така може и да станем свидетели на забележими признаци на разлюбване

Признаците на разлюбване обикновено се отнасят до загуба на жизненост в отношенията ви, пише Mila.bg

Това се проявява по много начини, вариращи от бариери в комуникацията до очевидна липса на интерес един към друг. Понякога се появява и изневяра.
Когато разпознаете някои от признаците, че се разлюбвате, това е сигнал, че трябва да натиснете паузата и да поразмишлявате върху отношенията си. Понякога тази пауза ще ви позволи да се върнете на правилния път. В други случаи това просто помага да потвърдите, че връзката ви е приключила.

Кои са алармените сигнали на разлюбването?

1. Липса на интерес да се виждате
Когато сте влюбени, копнеете за този момент, в който ще видите любимия си човек. И когато това стане, сте изпълнени с ентусиазъм. Това се отразява във вашето отношение, усмивката ви и мотивацията ви да говорите с него и да правите всичко заедно.
Един от признаците за разлюбване се появява, когато срещите ви станат по-спорадични, тъй като губите интерес към партньора си.

2. Намаляване на общите интереси
Тъй като любовта ви ерозира, така се разпадат и нещата, които имате като общ знаменател. Когато сте влюбени, обикновено имате споделен дневен ред, както и свой собствен. Ако имате здрава връзка, вие редовно ще актуализирате съвместните си планове, независимо дали са краткосрочни, средносрочни или дългосрочни.

Когато любовта ви отслабне, съвместният ви дневен ред намалява по размер. Може също да не спазвате това, което вече е планирано. В резултат на това времето ви само за вас се увеличава, а времето ви заедно намалява.

3. Редуцирано изразяване на обич
Това е един от най-важните предупредителни знаци. В ранните етапи на връзката ви вероятно сте изразявали любовта си към партньора си с нежни жестове. Обръщали сте му много внимание, мотивирано от интереса ви към него.

Когато любовта ви намалява, това се отразява в намаляването и липсата на тези видове изрази. Разбира се, във всички романтични отношения те намаляват с напредването на връзката. Въпреки това, когато демонстрациите на привързаност започват да бъдат по-скоро изключение, отколкото правило, това предполага, че чувствата вече не са силни.

4. Рутинна комуникация
Когато искате да запазите връзката си жива, често разговаряте помежду си. Това е така, защото наистина се интересувате да опознаете отсрещния, да разберете какво мисли... Изглежда, че може да говорите безспирно.

 

Когато чувствата ви избледняват, предсказуемостта се появява. Вследствие на това интересът ви към общуване с партньора намалява и той се заменя с обикновен рутинен обмен на съобщения.

5. Липса на сексуално желание
Сексът във връзката е много повече от израз на физическо удоволствие. Сексуалността подхранва интимността и укрепва комуникацията, доверието и взаимната любов. Изследванията показват, че с течение на времето страстта намалява, но това не означава непременно, че сексуалността е обедняла.

Ако се обичате, сексуалността може да стане по-спокойна и по-малко яростна, но и двамата все още се интересувате един от друг. Следователно, ако желанието ви изчезне, това вероятно е защото любовта ви също изтича между пръстите. Всъщност сексът до голяма степен отразява състоянието на връзката на една двойка.

6. Симптоми на изневяра
Друг от признаците за разлюбване е свързан с изключителната ангажираност, която обикновено преобладава в повечето двойки.
Това, което обикновено се случва, е, че с нарастваща честота или интензивност единият от вас или и двамата започват да са привлечени от други хора. Въпреки че може да не правите нищо, за да подхранвате тези интереси, започвате да мислите по романтичен начин за трети лица.

7. Неглижиране на външния вид
Един от начините, по които еротиката се проявява във вашата връзка, е чрез грижата, която полагате за себе си. Това е така, защото искате да бъдете привлекателни за партньора си. Затова сте склонни да обръщате внимание на външния си вид, когато сте с него.

Въпреки това, когато любовта започне да изчезва, вашият интерес към привличането на партньора също има тенденция да се изпари. Поради тази причина може да се окажете, че не се притеснявате особено, дори в специални случаи, когато обикновено полагате усилия.

Въпреки това тези признаци на разлюбване не означават непременно прелюдия към края на връзката ви. Понякога те просто сигнализират за необходимостта от почивка. В други случаи те може да са аларма за събуждане, предупредителен сигнал, че трябва да промените курса.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари