7-годишно дете с грип е в болница заради мозъчен оток

0
В края на януари у нас бе регистриран първият случай на заразен едновременно с грип и коронавирус
В края на януари у нас бе регистриран първият случай на заразен едновременно с грип и коронавирус Снимка: SEBASTIAN ROSE VIA GETTY IMAGES

7-годишно дете с грип А е с мозъчен оток в болница в София

Това съобщават от Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/.

На 14 февруари в Националната референтна лаборатория "Грип и ОРЗ" е доказан грипен вирус А(Н3N2) в респираторна проба от 7-годишно дете с мозъчен оток, хоспитализирано в СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" в София, уточнява "24 часа".

Ден по-рано стана ясно, че 3-годишно дете се лекува в същата болница "Проф. Иван Киров" в София. При него на 12 февруари е потвърден грипен вирус А(Н3N2).

В края на януари у нас бе регистриран първият случай на заразен едновременно с грип и коронавирус - Флуорона. Пациентът тогава беше дете от Ямбол, за което се знае, че премина домашно амбулаторно лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари