65 години военна автошкола

2

Отбелязваме 60 години от преместването на автошколата от Ловеч в Русе с богата празнична програма

65-годишнината от създаването на армейската автошкола в Ловеч ще бъдат отбелязани в Русе с богата празнична програма на 28 септември.

Тържествата ще бъдат в крайдунавския град, тъй като на този ден се навършват и 60 години от преместването на автошколата в Русе. Подробности относно предстоящото събитие обсъдиха по-рано днес заместник областният управител Георги Георгиев и началникът на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.

Предвижда се от 11:00 часа във формированието, намиращо се на ул. „Солун“ 2, да се проведе церемония. Тя ще включва приемане на войсковия строй, награждаване на военнослужещи и отслужване на молебен за здраве и благоденствие от свещеници от Русенската света митрополия. Веднага след това ще се проведе статичен показ на специализирана техника и въоръжение от Военното формирование. На място всеки ще може да разгледа бронетранспортьори, бронирани колесни машини „Гардиън“ и товарни автомобили с висока проходимост. Ще могат да се видят автоматично стрелково оръжие АК-7,62; пистолет „Макаров“ и различни видове картечници. Целта е по този начин всеки да има шанса да се докосне до военната професия. Подготвя се и изложба, посветена на двете годишнини. Тя ще се осъществи с помощта на о.з. майор Евгени Алексиев, обясниха от Областната управа.

Областна администрация – Русе активно съдейства за организацията за събитието. Георги Георгиев отчете отличното ниво на координация между двете институции до момента и отбеляза, че годишнината е повод за гордост.

Припомняме, че през годините Областната управа и Военното формирование са работили съвместно по редица казуси. Не веднъж от Военното формирование за съдействали при справянето с кризи от невоенен характер, като наводнения и тежки снеговалежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари