6 невероятни ползи за здравето от изгарянето на дафинови листа

2
Поставете няколко дафинови листа върху пепелник, запалете ги и ги оставете да горят около 10 минути
Поставете няколко дафинови листа върху пепелник, запалете ги и ги оставете да горят около 10 минути

Поставете няколко дафинови листа върху пепелник, запалете ги и ги оставете да горят около 10 минути

Знаете ли, че дафиновите листа са били раздавани като награди за похвала на артисти? Дафиновият лист има много удивителни свойства. Той се използва в природната медицина от векове, а дафиновото дърво се смята за свещено. Днес дафиновите листа се използват и в производството на козметика. Дафиновите листа имат антибактериални и противовъзпалителни свойства и затова са ценени в лечебната медицина.

Как се изгарят дафинови листа: поставете няколко дафинови листа върху пепелник, запалете ги и ги оставете да горят около 10 минути. Ето няколко ползи от изгарянето на дафинови листа:

1. Лекува диабет

Консумацията на тези дафинови листа може да понижи нивата на захарта ви и да подобри здравето на сърцето ви. Те са изключително богати на антиоксиданти и помагат за производството на инсулин. По този начин те са ефективни при лечение на диабет тип 2. Помагат и за понижаване на лошия холестерол.

2. Намаляват тревожността

Лавровите листа съдържат линалоол - съединение, за което е известно, че лекува тревожност. Уханието на дафинови листа само за около 10 минути може незабавно да ви помогне да се почувствате по-добре. Това съединение е известно и с това, че подобрява комуникацията.

3. Подобрява здравето на сърцето

Сърцето е склонно да работи по-добре благодарение на рутина и кофеиновата киселина - съединения, които се съдържат в дафиновите листа. Те държат сърдечносъдовите проблеми настрана, като укрепват капилярните стени на сърцето и помагат за понижаване на нивата на лошия холестерол.

4. Засилва имунитета

Дафиновите листа са пълни с витамин С, който помага за изграждането на силна имунна система. Съдържат също така цинк и витамин А, които са полезни за очите, носа, гърлото и храносмилателната система. Те могат да бъдат много ефективни и при справяне със синдрома на раздразнените черва или целиакията.

5. Премахва пърхота

Измийте косата си с обичайния си шампоан. След това смесете дафинови листа в студена вода и изплакнете. Като алтернатива можете да си набавите и етерично масло от дафинов лист. Вземете около 15 капки и ги смесете с шампоана и масажирайте скалпа. Изплакнете добре и се сбогувайте с пърхота.

6. Предотвратява безсънието

Дафиновите листа помагат за отпускането на тялото ви. Те са ефективни при справяне с безсънието, тъй като успокояват работата на мозъка ви. Просто смесете няколко капки есенция от дафинов лист с вода и изпийте това преди лягане за добър сън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари