6 места в апартамента, които рядко се сещаме да почистим

0
Дори по време на основно почистване на дома мнозина не обръщат внимание на такива дреболии
Дори по време на основно почистване на дома мнозина не обръщат внимание на такива дреболии

Дори по време на основно почистване на дома мнозина не обръщат внимание на такива дреболии като дръжки на шкафове, бутона на казанчето на тоалетната или контактите.

Шест неща в апартамента най-често остават мръсни.

1. Бутон за водата в тоалетната

Такава дреболия лесно се пропуска по време на почистване, но се нуждае от често измиване и дезинфекция. Освен че постоянно се докосват от ръцете ви, върху бутона могат да се натрупват и пръски от прах и освежител, споделя Actualno

2. Контакти и ключове

Прахът се наслагва върху тези устройства толкова бързо, колкото и върху други хоризонтални повърхности. Тъй като площта им е малка, контактите и ключовете трябва да се избърсват с влажна кърпа поне веднъж на две до три седмици.

3. Радиатори

Не само прахът се натрупва върху радиаторите за отопление, но и всичко, което лети от отворените прозорци и врати. Най-добре е да избърсвате повърхността върху тях заедно с первазите на прозореца веднъж седмично. Освен това се препоръчва и измиването на радиаторите между ребрата, особено ако дизайнът на модела позволява да бъде обслужен.

4. Дръжки на шкафове

Ако забравите да избършете дръжките на шкафа от прах, с течение на времето върху тях ще се появи леко покритие, което ще се превърне в среда за размножаване на бактерии. Особено внимание трябва да се обърне на кухненските шкафове - често вратите се отварят там с мръсни ръце.

5. Контролни панели

Бутонът за стартиране на микровълновата фурна, котлона, въртящите се превключватели на фурната и други контроли често се забравят. Ако тези места са натрупали значителна мръсотия, можете да ги почистите със сода за хляб или почистващ спрей.

6. Вложки на интериорни врати

Прахът може да се натрупва дори върху идеално гладки врати. И ако има малки фаски или вложки, тогава проблемът ще възниква постоянно. По-лесно е да почиствате тесни пространства с влажна кърпа, а не с парцал, тъй като е по-тънка и може да достигне до всички ъгли.

Преди Нова година всички домакини правят поредното основно почистване на жилището, за да го украсят празнично след това. Мнозина обаче допускат редица грешки по време на тази си дейност. Експертите препоръчват да се почиства всичко внимателно, като се спазват установените правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари