53 активни случая на коронавирус в Русенско

1
По последни данни на болнично лечение в областта се намират 12 души, като двама от тях са в реанимация
По последни данни на болнично лечение в областта се намират 12 души, като двама от тях са в реанимация

За два нови случая на COVID-19 съобщават от Регионалната здравна инспекция в Русенско.

Става дума за две лица от община Русе. За последните 24 часа няма починали с положителен тест за коронавирус, както и оздравели. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14264, а преболедувалите остават 13304. Активните случаи са 53. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 12 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 134, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 907, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 519 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на седмо място по заболеваемост в България наравно с още 4 региона: Добрич, Монтана, Перник и Разград. Други седем области са без заразени с COVID-19. Става дума за Видин, Габрово, Ловеч, Плевен, Силистра, Шумен и Ямбол.

До момента в областта са извършени 50848 имунизации, като повторна доза са получили 24168 лица. Само за последното денонощие са поставени 363 ваксини, като 180 от тях са били първи прием на някои от препаратите.

През цялата следваща седмица ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Работното време на кабинета през делничните дни ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч. Днес също имаше такава възможност до 14.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари