500 студенти са заразени с COVID-19 след пътуване до Балеарските острови

0
Глобата за нарушителите ще бъде между 60 000 и 600 000 евро
Глобата за нарушителите ще бъде между 60 000 и 600 000 евро Снимка: БГНЕС

Глобата за нарушителите ще бъде между 60 000 и 600 000 евро

Концерт на Арената за бикове в Палма де Майорка и вечеринки на лодки и в девет хотела станаха причина за появата на огнище на коронавирус, което засегна повече от 500 студенти по време на учебно пътуване до Балеарските острови.

Въпреки това местното правителство излезе с изявление, че островите продължават да са една от най-безопасните дестинации в Испания, предава БНР.

Правителството е категорично, че глобата за нарушителите ще бъде между 60 000 и 600 000 евро в зависимост от решението на съдията след приключването на процеса.

"Няма да позволим безразсъдството на малцина и на тези, които печелят от това, да изложи на риск човешкия живот и икономическото възстановяване на региона", заяви премиерът на Балеарските острови Франсина Арменгол и прикани всички граждани да продължат да бъдат предпазливи и да спазват мерките за здравна защита, защото по думите ѝ никога след избухването на пандемията, регионът не е бил по-близо до нормалността от сега.

Тя благодари на полицията, която е закрила концерта, тъй като той е бил разрешен само ако присъстващите са с маски и стоят на столовете си, без да стават и да танцуват.

Министерството на здравеопазването е започнало да проверява всички служители на хотелите, в които са били отседнали студентите, за да се проследи дали има заразени, които верижно да инфектират семействата и приятелите си.

Ще бъдат предприети и правни действия срещу туристическите агенции, които са организирали пътуванията, при които са нарушавани мерките за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук