500 лева награда за информация за нарушител, хвърлил боклука си на пътя в Тутракан

5
Наградата е обявена от кмета на града Димитър Стефанов
Наградата е обявена от кмета на града Димитър Стефанов Снимка: Dunavmost

Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов обяви награда от 500 лв. за този, който даде информация за нарушител, изхвърлил боклука си на пътя, съобщиха от общината.

Става въпрос за строителни отпадъци и гуми, изоставени край Дълбокия път, който свързва долната и горната част на крайдунавския град.

За мен е кощунство, при наличието на нова пътна настилка, някой да реши, че може да изхвърля там строителните си отпадъци. Още повече, че община Тутракан е предоставила на гражданите контейнери за подобен тип отпадъци, без да иска такса. Така спестяваме на хората извозването на отпадъците до депото в Русе, каза Стефанов.

По думите му, все повече хора изхвърлят сметта си в канавки и около зелени площи, и това е порочна практика, която трябва да бъде прекратена.

От общината вече са започнали да поставят камери по замърсените участъци, но кметът е убеден, че решаването на проблема минава през промяна на съзнанието на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    НА-СРА СЕ ТОЗИ САЙТ!!!!!
    А БРАТЯ БОБОКОВИ ПИТАХТЕ ЛИ????!!!!
  • -2
    2
    Колосална простотия!
    И какво ще се случи ако се намери някой доносник за 500 лева? Не бе, сериозно, какво ще се случи? Доносника без зъби, един имплант отива към 2000 лева. Айде сега сериозно - касова бележка съм си я носил в ръката почти до в къщи, щото няма пукнато кошче. Еми, хвърлих я на улицата. Направиха "джобове" за контейнери, човек 10 години си изхвърля боклука там, сега се оказа, че не ставали за новите контейнери. Сори пичове, изхвърлям си торбите със смет точно в тия джобове! Няма да ме правите на маймуна да си сменям навиците на дърти години!
  • 12
    1
    1234
    В малката Виена -Русе никой не следи за това! Всеки хвърля където намери! Кварталите тънат в мизерия! Дори малки,невръстни деца изхвърлят боклуци ,където им падне! Около спирки, междублоковите пространства,въобще ,където има поток от хора! Без санкции няма да стане! И говорене в училището също!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари