50-килограмова каракачанка едва не разкъса жена

0
Жената е имала шанс за оцелее, защото петима души се притекли на помощ / снимката е илюстративна
Жената е имала шанс за оцелее, защото петима души се притекли на помощ / снимката е илюстративна

50-килограмова бездомна каракачанка нападна жена във Варна и едва не я уби. Жертвата е с разкъсано бедро и сътресение на мозъка, след като си ударила главата, когато кучето е поваляло, съобщава в. "24 часа".

Ръководителката на движение 58-годишната Янка Петрова обикаляла за контрол стрелките в района на Стара гара до рибарското селище във Варненското езеро. Внезапно отнякъде се появил звярът, който я нападнал пред очите на хора от близките гаражи.

"Кучето се стовари върху мен, събори ме на земята и два пъти захапа бедрото ми, като искаше да го разкъса. Дупките от зъбите му са от единия до другия край на крака ми", обяснява Петрова.

Жената е имала шанс за оцелее, защото петима души се притекли на помощ. Те дърпали озверелия пес, даже го удряли с мотика, за да го отскубнат от крака на железничарката. След дълга борба, кучето все пак се дръпнало настрани. Човек от рибарското селище тръгнал да го стреля с пушка, след като закарал с колата си пострадалата до болницата.

Пристигналите от кучкарника и от полицията служители установили, че песът не е познат. Според местните той се е появил преди 3 дена неизвестно откъде и се държал заплашително. Рибари смятат, че каракачанката е изгонена от някой на улицата.

Пострадалата Янка Петрова каза, че ще заведе дело за обезщетение срещу Община Варна.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари