5 неща от твоето ежедневие, които те карат да се потиш през лятото

0
Колко пот е твърде много за вашето тяло?
Колко пот е твърде много за вашето тяло?

Изпотяването е естествен и полезен начин на тялото за запазване на прохлада в горещите дни. Но колко пот е твърде много за вашето тяло?

Ако се потите толкова усилено, че това ви кара да се чувствате неудобно и засяга социалния ви живот, обучение или работа, погледнете следните съвети.

Намалете кофеина - той стимулира централната нервна система, която пък активира потните жлези, така че колкото повече кофеин приемате, толкова повече ще се потите.

Не яжте пикантни храни - точно като кофеина лютите подправки могат да активират невротрансмитерите в мозъка ви, които ви карат да се потите повече.

Не разчитайте на дезодоранти - обикновено те се борят с миризмата при изпотяване, а не с количеството на потта, така че допълнителното количество дезодорант само би могло да донесе рискове за здравето на кожата и самите потни жлези.

Избягвайте животински продукти - мазните и тежки храни са по-трудно смилаеми и от тях в тялото се отделят повече токсини. Това увеличава не само количеството на потта, но и влошава естествената миризма на кожата.

Носете дрехи от естествени материи - изкуствените материи не могат да осигурят на тялото достатъчно добра терморегулация, от което следва така нареченото запарване и съответно по-обилно потене.


Забележка: Силното потене може да бъде и симптом на друг здравословен проблем. Ето защо, преди да се предприемат каквито и да било мерки, е необходимо да се направят подходящи медицински изследвания за откриване на точната причина за него.

 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари