5,9 по Рихтер удари остров Лусон във Филипините

0
Епицентърът на труса е бил на дълбочина от 79 километра
Епицентърът на труса е бил на дълбочина от 79 километра

Епицентърът на труса е бил на дълбочина от 79 километра

Земетресение с магнитуд от 5,9 удари днес остров Лусон във Филипините, съобщи националната сеизмологична агенция, предаде Ройтерс.

Много хора във филипинската столица Манила са избягали от домовете си, съобщи държавната сеизмологична агенция. Това се вижда и от кадри, споделени в социалните медии.

Държавни служители са излезли от сградите на Сената, президентския дворец, министерството на правосъдието, а студенти са напуснали университетите.

Филипинската сеизмологична агенция съобщи в „Екс“ (бивш „Туитър“), че не се очаква да бъдат нанесени щети, но предупреди за вторични трусове.

По-рано Европейско-средиземноморският сеизмологичен център съобщи, че силата на труса е била 6,2, а епицентърът е бил на дълбочина 126 километра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари