42-годишен се споразумя със съда, че е откраднал автобус и помлял три коли в Русе

1
Мъжът бил пиян когато решил да открадне автобус, паркиран на гарата и да се повози с него из града
Мъжът бил пиян когато решил да открадне автобус, паркиран на гарата и да се повози с него из града Снимка: Снимката е илюстративна

Със споразумение приключи разпоредителното заседание по делото срещу 42-годишния М. Р., обвинен в отнемане на автобус и причиняване на значителни имуществени вреди на 3 паркирани коли

На 01.12.2019 год. около 03.00 часа, след като употребил значително количество алкохол, подсъдимият отишъл на паркинга пред Централна жп гара - Русе. По неустановен начин успял да отвори предната дясна врата на паркирания там автобус „Кесборер Сетра“, влязъл в купето и открил в жабката резервния ключ за стартера.

Посредством него запалил двигателя и се насочил по ул.“Борисова“ към центъра на Русе. При опита му да извърши маневра завой наляво, за да се включи в движението по ул. "Константин Иречек", М. Р. не се съобразил с радиуса на завоя и се отклонил вдясно по посоката си на движение, при което ударил с предната част на автобуса задната част на паркирания в дясната част на пътното платно пред комплекс "Евас" "Дачия Докер".

От силата на удара автомобилът се изместил напред и блъснал следващите две коли в редицата - "Нисан Кашкай" и "Нисан Микра". Подсъдимият ги отминал и продължил движението cи по ул. "Константин Иречек", като спрял автобуса на около 50 метра след кръстовището с ул. "Ат. Буров". След това слязъл и тръгнал пеша по посока на пл. "Свобода".

След проведеното разследване, срещу М. Р. били повдигнати две обвинения, за които той се призна за виновен пред състав на Районен съд - Русе:

Противозаконно отнел автобус „Кесборер Сетра“ с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство и то е оставено без надзор.

При управление на автобуса нарушил правилото да контролира непрекъснато превозното средство, в резултат на което по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на обща стойност 31 626.54 лв. Тези вреди впоследствие са били възстановени в пълен размер на пострадалите.

За първото престъпление подсъдимият прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от две години, а за второто – лишаване от свобода за шест месеца. Съгласно закона, двете санкции са групирани, като му е наложена по-тежката – лишаване от свобода за срок от две години с четиригодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    999
    boje Hocu da mi kupis Mercedes Benz
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари