4 правила във връзките, които не трябва да нарушавате

0
Следващите четири момента, които ще ви представим, ще ви помогнат да разберете дали връзката ви с вашия партньор има бъдеще
Следващите четири момента, които ще ви представим, ще ви помогнат да разберете дали връзката ви с вашия партньор има бъдеще

Когато отношенията с човека до нас са хармонични и трайни, животът е значително по-лесен. Естествено, това не винаги е така. Особено ако сме направили грешния избор.

Следващите четири момента, които ще ви представим, ще ви помогнат да разберете дали връзката ви с вашия партньор има бъдеще.  Ако това е така, как да я изградите и съхраните здрава и щастлива, както и как да разберете, че е дошло време да сложите край, пише BrightSide.me.

1. Не се старайте да накарате някого да ви обича.

Хората не са длъжни да разменят любов. Едва ли може да обичате някого, който е влюбен във вас, ако не го харесвате, нали? Трябва да се отнасяме към чувствата и избора на останалите с уважение. Вие може да станете по-добри. Тогава човекът, чиято любов се опитвате да спечелите, сам ще прецени дали сте готови за неговите чувства.

2. Ако сте обичани, ще се чувствате такива.

Всеки има бегла представа за това как се показва добро отношение към него. Във всеки случай, вие може да го забележите, ако някой прекарва повече време с вас, уважава ви и се интересува от чувствата ви – без значение как се случва това. Но ако партньорът ви винаги е зает, това е причина да погледнете трезво върху ситуацията и да спрете да търсите извинения за неговото поведение.

3. Научете се да обичате себе си, за да обикнете и някой друг.

Да обичате себе си не е егоизъм. Това е уважение към собствените чувства и желания. Да обичате себе си означава да не се предавате в името на съмнителни удоволствия или да не бъдете с някого, който ви е безразличен. Любовта ви позволява да запазите достойнство и да действате почтено във всяка ситуация. Ако знаете как да обичате себе си, вие ще се отнасяте към другите хора по същия начин – с любов и уважение – и никога няма да накарате партньора си да направи нещо против неговата воля.

4. Не задържайте човек, който вече не е влюбен във вас.

Това е често срещана грешка. Колкото и жестоко да звучи, никой не е длъжен да ви обича завинаги, независимо дали сте го дарили с три деца или сте му построили диамантен дворец. И ако неговите чувства към вас угаснат, помислете за най-доброто, което може да направите: да сложите край на старата история и да започнете нова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари