4 грешки, които пречат на новогодишната ви диета

0
От Нова година започвам диета е често чувано изречение, но ето какви грешки могат да бъдат допуснати при диетата
От Нова година започвам диета е често чувано изречение, но ето какви грешки могат да бъдат допуснати при диетата

Ще започна диета след Нова година!“ Това изречение си повтаря почти всеки човек и то всяка година.

Някои опитват, но правят редица грешки, които им правят лоша шега. Най-малкото диетите, които започвате след празниците просто не дават ефект, ако не друго, сподели Az-jenata.bg.

Кои са най-честите грешки, които допускаме при следпразничната диета и как те ни пречат да успеем в постигането на идеална фигура?

Ядем храни, които не обичаме

Да насилваш организма си да приема нещо, което органически мразиш, е грешка. Не го правете. Тялото и мозъкът ви ще се настроят враждебно към тези продукти, което в крайна сметка няма да даде никакъв ефект. Това е една от най-големите причини диетите да не дават резултат. Все пак съзнанието е пряко свързано с работата на органите и системите и изтезанието дава своето вредно отражение.

Очаквате непостижими резултати

Незнайно защо хората си поставят непостижими цели в диетите и много често наистина вярват в тях. Естествено, разочарованието идва много скоро след това, а след него и качването на още повече килограми. Отпуснете ли се веднъж, йо-йо ефектът е необратим.

За да не сте разочаровани от диетата, която сте си определили с идването на новата година е необходимо преди това сериозно да помислите трезво върху резултатите и очакванията си.

Не предвиждате менюто си в перспектива

Едно от нещата, които ни карат да преяждаме по празниците, а и по принцип, е липсата на ясен план какво ще ядем през целия ден. За да успеете да спазите диетата си е важно да си предначертаете план за следващите менюта, който стриктно да следвате. Така ще ви е по-лесно и на вас самите, защото няма да се чудите какво точно ще ядете, когато сте навън.

Още по-лесно е не само да обмислите менюто, а да го приготвите вкъщи и да го вземете със себе си на работа.

Нямате резервен план за действие в моменти на слабост

За да бъде една диета успешна никога не трябва да се поддавате на изкушения. Храненето от стрес е най-големият враг на успеха в отслабването. Ето защо трябва винаги да имате резервен план, който да ви помага да преборите изкушенията.

Предварително си помислете добре какви междинни закуски можете да си позволите в моменти на слабост и се придържайте само към тях.

Източник: Az-jenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари