374 000 бюлетини пристигнаха пред сградата на Община Русе

0
Бюлетините за избор на кмет на община са 179 100, такава е бройката и на тези за общински съветници
Бюлетините за избор на кмет на община са 179 100, такава е бройката и на тези за общински съветници

Бюлетините, с които ще гласуват жителите на област Русе на 25 октомври, пристигнаха тази сутрин пред сградата на общината.

Те бяха докарани с камион, разпределени в кашони и разтоварени пред погледа на членове на общинската избирателна комисия и на журналисти. Всяка опаковка имаше надпис, за какъв избор точно са съответните бюлетини.

В събота хората ще избират кметове на общини и на кметства, общински съветници, а също така ще се произнесат и на референдум, дали трябва да има електронно гласуване.

Председателят на Общинската избирателна комисия Асен Станчев уточни, че бюлетините за избор на кмет на община са 179 100, такава е бройката и на тези за общински съветници, а над 16 000 са тези, с които ще се гласува за кметове на кметства в по-малките населени места на област Русе. Всички те са с 10% повече от избирателите, за да е сигурно, че ще стигнат.

Припомняме, че през миналата седмица пристигнаха 235 000 бюлетини за референдума.

Раздаването им по общини започва на 24 октомври – денят преди изборите, като има изготвен график по комисии, които ще получат и изборните книжа и материали. Също в събота ще дойдат и други необходими материали за организирането на изборите, като табелки със стрелки и номера на секциите, за да могат избирателите да се ориентират по-лесно в деня на вота.

До събота бюлетините ще се съхраняват в помещение, определено от областния управител Стефко Бурджиев, което ще се охранява от полицаи.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари