37-годишен мъж се призна за виновен за притежание на наркотици пред съда в Русе

0
Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда
Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда Снимка: Dunavmost, архив

Мъжът ще изтърпи наказание в размер на две години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лв.

Със споразумение приключи разпоредителното заседание по делото срещу 37-годишния К. К., обвинен в това, че без разрешително е държал високорискови наркотични вещества. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи наказание в размер на две години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лв.

На 07.08.2021 г. след обяд подсъдимият отишъл с лекия си автомобил „Форд“ на полигона между гр. Русе и с. Николово. В себе си държал метамфитамин, амфетамин и хероин, разпределени в различни опаковки. На територията на полигона бил спрян за проверка от полицейски екип на Второ районно. Предвид съмнителното поведение на водача, служителите извикали колегите си от Сектор „Пътна полиция“. Тогава подсъдимият бил изпробван за употреба на алкохол, като уредът отчел 0,0 промила. За употреба на наркотични вещества и/или техни аналози К. К. не бил тестван, тъй като отказал. На въпроса дали има наркотици, подсъдимият отговорил, че в джоба на предна лява врата държал метамфитамин, амфетамин и хероин в различни пакетчета. За установеното бил уведомен разследващ полицай, който извършил оглед на местопроизшествие и така било образувано досъдебно производство.

Съгласно споразумението, неосъжданият К. К. се признава за виновен в това, че на 07.08.2021 г. без надлежно разрешително, държал 0,9007 грама хероин, 1,73 грама метамфитамин и 3,45 грама амфетамин, всичко на обща стойност 227,87 лв. Иззетите високорискови наркотични вещества следва да бъдат унищожени при реда и условията на Закона.

Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на материалния закон с оглед правната квалификация на деянието и определеното наказание, поради което го одобри. Същото не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари