300 русенчета завършиха успешно лятното училище на сдружение „Вдъхновение”

0

На 31 август завърши успешно първото лятно училище на сдружение „Вдъхновение”.

То беше с насоченост към неформалното образование за деца и младежи от 7 до 30 годишна възраст. Под формата на игри и с различни методи на извънкласни занимания, участниците се запознаха със следните направления: хорово пеене, пиано, естрадно пеене, техники в шаха, ушу и тайчи изкуство, занимания за начинаещи и напреднали по немски език, модерни танци, народни танци, рисуване и приложни изкуства, както и направление гражданско образование и „Опознай града”.

В дейностите на лятното училище се записаха и преминаха успешно обучението си над 300 деца и младежи от град Русе. Всяко едно от направленията беше водено от специалисти, хореографи, вокални педагози и обучители, занимаващи се с неформално образование. Дейностите се провеждаха в сградата на младежкия дом. В края на месец август беше организиран воден празник на русенски басейн за най-изявените участници в училището. За тях имаше много изненади, забавления, игри и награди. Квалифицирани хореографи по Зумба организираха уъркшоп за младежите и показаха основни стъпки в това изкуство. По този начин показаха на участниците, че пътят към щастието и добрата фигура е здравословния начин на живот и забавлението. Направление „Гражданско образование” завърши с посещение на съдебната палата. Там младежи от Младежки парламент към Общински младежки дом посетиха тържествената мраморна зала, която се посещава само от магистрати, по случай тържествени чествания. Най-впечатляващите неща, които те видяха беше стенопис с 5 пана, които изобразяват греха, съда, наказанието, разкаянието и изкуплението. Оригиналните скици на стенописа се пазят в берлинската галерия. Освен това младежите посетиха една от съдебните зали и там се запознаха отблизо с протичането на един съдебен процес.  Направление „Опознай града” беше свързано с откриването на известни забележителности в град Русе, както и на сгради с обществено значение в града. В специално изработените книжки, младежите се запознаха и с първите неща в Русе.

Финалът на Лятно училище беше сложен с подаряването на купата на победителя в това направление. Всички участници в училището получиха грамота за преминато успешно обучение. Проектът Лятно училище – неформално образование 2016г се организира от сдружениеВдъхновение”, в партньорство с Общински младежки дом Русе и с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и „BH – социален проект на Еконт“, след проведен конкурс „Знание и растеж“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари