300 мигранти опитаха да нахлуят в парижки театър по време на спектакъл

0
Целта им била да стигнат до управителя на театъра
Целта им била да стигнат до управителя на театъра

Между 200 и 300 мигранти, кандидати за убежище и хора без документи за самоличност направиха опит снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди-франсез", за да поискат от управителя да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер, предаде Франс прес.

Към 21 ч. местно време малка група мигранти направиха опит да нахлуят в театъра, където се играеше пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, но бяха изтласкани от охраната. Малко по-късно към тях се присъединиха още 200 мигранти, главно от Африка южно от Сахара, и отново се опитаха да проникнат в прочутия парижки театър и да прекъснат представлението. Много бързо на място дойде полиция, пусна граната със сълзотворен газ и обкръжи мигрантите.

Целта им е била да стигнат до управителя на театъра Ерик Руф и да поискат от него да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер.

"Дойде ми до гуша. Тук съм, за да поискам уреждане на документи", каза 35-годишният Абдулай, готвач от Мали, който няма документи за самоличност и работи на черно във Франция от 2011 г.

"Искам документи и място, където да спя", каза 32-годишният суданец Абдала, който е пристигнал във Франция преди две години и спи на улицата, под един мост, добавя АФП.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари