3 години затвор за мъж, убил двама души на пътя Русе - Варна

0
При инцидента загинаха шефът на Паркстрой - Разград и служителка на фирмата
При инцидента загинаха шефът на Паркстрой - Разград и служителка на фирмата Снимка: Дарик

3 години затвор получи мъж, предизвикал катастрофа, при която са загинали двама души.

Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Шумен.

Три години „Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и четири години „Лишаване от право за управлява МПС“ постанови днес съдебен състав на Окръжен съд - Шумен с председател съдия София Радославова.

Съдът призна подсъдимия с инициали И.С. за виновен в това, че на 29 март 2017 г., на главен път Русе - Варна, при управление на лек автомобил, движейки се в посока Шумен - Разград, нарушил правилата за движение, като предприел изпреварване в участък от пътя, където то е забранено, с което причинил настъпването на пътнотранспортно произшествие с насрещно движещо се МПС и по непредпазливост причинил смъртта на две лица - директорът и служителка на „Паркстрой“ – Разград. Мъжът починал на място, а служителката – в болницата..

Делото пред Окръжен съд – Шумен се разгледа по общия ред в шест съдебни заседания. Бяха изслушани шест вещи лица, изготвили седем експертизи, една които назначена в хода на съдебното следствие.

Разноските по делото са в размер на 5070.43 лв.

Близките на пострадалите участваха в наказателното производство в качеството си на частни обвинители. Няма предявени граждански искове.

Съдът постанови веществените доказателства по делото, между които и двата автомобила да останат на съхранение до влизане на присъдата в сила, след което да бъдат върнати на собствениците им.

Присъдата на Окръжен съд - Шумен подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съдВарна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари