3,5 години затвор за русенец, "готвил" амфетамини

3
Осъденият трябва да плати и 10 000 лева глоба
Осъденият трябва да плати и 10 000 лева глоба Снимка: Dunavmost

Осъденият трябва да плати и 10 000 лева глоба

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и обвиняемия А. И., с което на последния се налага общо наказание лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лв.

Съгласно споразумението, осъжданият А. И. се признава за виновен за извършените от него на 18.07.2019 г. в гр. Русе две престъпления. Първото е за това, че в условията на опасен рецидив без надлежно разрешително произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин с общо тегло 1261.38 грама и обща стойност 37 841.40лв. Второто – за това, че също без разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение - 974 мл сярна киселина и 419 мл ацетон, съобщиха от Окръжен съд - Русе.

За първото обвинение А. И. прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца и глоба в размер на 10 000 лв., а за второто – година и половина лишаване от свобода и същата глоба. Съгласно закона, двете наказания се групират и обвиняемият следва да изтърпи едно общо наказание, по-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лв. Приспаднато е времето, през което обвиняемият е бил в ареста, считано от 18.07.2019 г. до 19.12.2019 г.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота си човек най-много се радва на първо дете, втора жена и третата ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари