250 бездомни кучета са настанени в приюта в Русе

1
По време на извънредното положение рязко се е увеличил броят на сигналите за изоставени домашни животни
По време на извънредното положение рязко се е увеличил броят на сигналите за изоставени домашни животни

За първите четири месеца на годината 249 кучетата са настанени в Общинския приют за безстопанствени животни

158 от тях са осиновени, останалите чакат новите си стопани. По време на извънредното положение рязко се е увеличил броят на сигналите за изоставени домашни животни, съобщи Община Русе.

От началото на годината на улицата са върнати 17 животни, заради настояване на граждани, които са пожелали да са надзорници на четириногите. Сравнено с миналата година, броят на животните, попаднали отново на улицата е намалял драстично - през 2019 г. те са били 151. Кучета се връщат от местата, от които са прибрани, ако някой декларира, че е настойник и ще бъде надзорник на животното. Броят на осиновените животни нараства в следствие на създадените условия за привличане на доброволци и дарения за приюта, както и възможността за осиновяване в Германия.

Кастрираните кучета са 97, като се очаква броят им да се увеличава, защото ще бъде назначен втори ветеринарен лекар. В приюта е възстановено и ремонтирано отделението за котки. Изградена е нова презентационна стая за посетители и доброволци, в която екипът създава условия за провеждането на образователни и разяснителни мероприятия за хуманно отношение към животните и природата.

За посочения период е направен ремонт на покрива на склада за храна, частично боядисване на посещенията, както и облагородяване и залесяване на приюта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В претъпканият автобус:
- Госпожо, хванете се за дръжката, че ще паднете...
- Ама аз съм се хванала.
- Е да, ама аз ще слизам...

Харесай Дунавмост във Фейсбук