22-годишен сърбин: Руснаците, нашите братя, ще освободят Украйна от неонацистите

2
Митинг в подкрепа на Путин в Белград
Митинг в подкрепа на Путин в Белград Снимка: ДПА

Около хиляда души се събраха снощи в Белград, за да изразят подкрепата си към руския президент Владимир Путин и руската инвазия в Украйна, както и враждебното си отношение към НАТО, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Демонстрантите, които развяваха руски знамена, скандираха "Сърби и руснаци, братя завинаги", както и лозунги против НАТО.

"Украйна е на път да бъде освободена от неонацистите. Руснаците, нашите братя, ще освободят страната и, да се надяваме, и света", заяви за АФП Никола Бабич, 22-годишен охранител.

Агенцията отбелязва, че въпреки че нахлуването на руските сили в Украйна предизвика единодушно осъждане в Европа, обществените сръбски медии през последните дни защитиха действията на президента Путин.

Сръбският президент Александър Вучич официално осъди инвазията в Украйна в ООН, но отказа да въведе санкции срещу Москва. 

Русия контролира нефтената и газова индустрия в Сърбия, а освен това има право на вето в Съвета за сигурност на ООН, което й позволи да попречи на официалното признаване на Косово, бивша сръбска провинция, която обяви независимост през 2008 г., напомня агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    любопитен
    Той затова е и само охранител, защото вярва в това. А е и зависим. Руснаците братя, а украинците не. Украинците - неонацисти? А вие сърбите като нападнахте България и крал Милан искаше да си пие кафето в София? Какво стана. Нашата армия направи невиждан в историята подвиж, за максимално кратко време от турската граница се озова на сръбската, вашите генерали ядоха бой и само благодарение на западните държави княз Батенбер не си пи кафето в Белград. Я замълчете по-добре, където масово избивахте хървати, бошняци и какви все още не.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари