21-годишна русенка откраднала колело от блок „Добруджа“

0
Полицаи от Първо РУ и Второ РУ са установили извършителите на няколко кражби
Полицаи от Първо РУ и Второ РУ са установили извършителите на няколко кражби

Полицаи от Първо РУ и Второ РУ са установили извършителите на няколко кражби.

Заявление за извършена кражба на велосипед е постъпило на 12 март т.г. във Второ РУ. Според информацията, подадена от тъжителя, за времето от 17.30 до 18.30 ч. на 10 март неизвестен е откраднал колелото с марка „Драг“ от етажна площадка в блок „Добруджа“ на улица "Тулча" в Русе. Сигналът е документиран в районното управление, като е била е заведена преписка описа на Второ РУ - за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК. При извършените полицейски действия, от служители на сектор "Криминална полиция" при Второ РУ, като извършител е установена русенка на 21 г., известна на правораздавателните органи. Полицаите са намерили откраднатото колело и са го върнали на тъжителя.

В Първо РУ е бил подаден сигнал, че в периода от 19:00 до 22:00 часа на 13.03.2020 г. от лек автомобил марка "Форд“, паркиран на адрес в Русе, през незаключена задна дясна врата е проникнато и е извършена кражба платнена чанта с документи; банкови карти; навигация "Престижио"; мобилен телефон и сума пари в лева и евро.  Общата заявена стойност на отнетите вещи и пари е около 500 лв. По случая полицаите са започнали проверка, като образуваната преписка е за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 1 от НК. При извършените полицейски действия като автор на деянието е установен 18-годишен русенец, известен на правораздавателните органи.

На 26.02.2020 г. във Второ РУ е постъпило заявление за извършена кражба от кабинет в русенска гимназия, като от помещението е било отнето портмоне с намиращите се в него 250 лв, лична карта, дебитна карта и ваучер за пазаруване в хипермаркет за 20 лв. Сигналът е регистриран в РУ и по него е образувана преписка. В резултат на извършените действия полицаите са събрали данни, че извършител на кражбата е 35-годишен мъж от Русе.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари