2 милиона лева са щетите от палежа на русенското пристанище

0
Пожарът е  лумнал половин час след полунощ
Пожарът е лумнал половин час след полунощ Снимка: Ренета Минкова

Селскостопанска техника за над 2 милиона лева е изгоряла при пожара на русенското пристанище миналата нощ. Както вече съобщихме, огънят е лумнал половин час след полунощ на открита складова площадка на порт „Изток“.

От пожарната са изпратили три екипа, които повече от два часа са гасили пламъците. По информация на полицията горели са три комбайни “New Holland”,паркирани на различни места.

Огънят обаче е засегнал складирани в съседство други две комбайни машини “New Holland”, както и комбайна с марката “Mayes Ferguson”. Щети имаипотритрактора. Спасени са останалите на склад комбайни и трактори – 9 на брой. Стойността на увредените машини е над 2 милион лева, те обаче имат застраховка.

От държавното предприятие „Пристанищен комплекс“ отказаха всякаква информация за собственика на земеделската техника, а директорът Петър Дра гошинов вчера бе разпоредил да не се дава достъп на журналисти ифото репортери до складовата зона на пристанище „Изток“.

От полицията обаче уточняват, че имат предположения за умишлен пожар.Извършен е оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР – Русе.

По случая се води разследване, образувано е до съдебно производство, с оглед изясняване на причините за произшествието. Случаят е докладван в прокуратурата.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари