19-годишна шофьорка е предизвикала мелето край Разлог

0
Петима души пострадаха при инцидента, един от които е с опасност за живота
Петима души пострадаха при инцидента, един от които е с опасност за живота Снимка: Ирина Жерева

19-годишна водачка на лек автомобил „Рено Меган” е предизвикала катастрофата на път II-19 между Банско и Разлог, при която пострадаха петима, единият от които с опасност за живота е транспортиран за Пирогов, предаде БГНЕС.

Както информирахме, в 16.35 ч. след първия разклон за Разлог се удариха три автомобила-два леки и товарен.

Деветнайсетгодишната М.К. от Разлог предприема изпреварване на колона от автомобили, но вижда насреща си ТИР. Прави опит да се прибере в лентата си, но „Рено”-то се завърта на мократа пътна настилка. Така отново навлиза в насрещната лента, където е ударена от товарния автомобил. След удара в товарния автомобил, лекият започва да се преобръща по пътя и се връща в колоната. И премятайки се по пътя върху него връхлита изпреварения преди секунди от „Рено”-то лек автомобил „Ягуар”. Той също е с благоевградска регистрация.

Водачката на „Реното” остава заклещена в купето, с нея пътуват още двама младежи-19-годишният Т.Б. и 18-годишната му сестра М.Б. Водачката след като е извадена от „Рено”-то е приета в МБАЛ - Разлог с фрактура на ръка, след което е транспортирана за МБАЛ - „Пулс” в Благоевград. Братът е с комоцио, а сестра му с повърхностна травма. Те остават не лечение в МБАЛ - Разлог.

В много тежко състояние за „Пирогов” е транспортирана 52-годишната Д.Б. от София, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. С фрактура на подбедрицата е 18-годишният К.С., той също е транспортиран за МБАЛ-„Пулс” в Благоевград.

Петият пострадал е 46-годишният Р.Т., който с повърхностна травма остава на лечение в болницата в Разлог.

Пътят Симитли –Банско в участъка между Разлог и Банско бе затворен за движение, обходът се извършваше през град Разлог, уточнява кореспондентът на БГНЕС.

От пътната агенция АПИ съобщиха в този момент, че е възстановено движението по път II-19 Симитли - Разлог в участъка Предела - Разлог.

[ СНИМКИ от катастрофата

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари