18-годишният, обвинен за убийството в село Микрево остава в ареста

1
Наложената му най-тежка мярка "задържане под стража" може да бъде обжалвана
Наложената му най-тежка мярка "задържане под стража" може да бъде обжалвана Снимка: БНТ

На излизане от съдебна зала Огнянов отрече да има вина

След убийството на 82-годишния мъж в село Микрево 18-годишният Огнян Огнянов остава в ареста, реши Окръжният съд в Благоевград, предаде БНТ

По-малкият му братовчед – 13-годишният Онур Илиев, е настанен в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица.

Той ще остане там няколко месеца, след което ще бъде преместен в друго специализирано заведение. На излизане от съдебната зала Огнянов каза пред журналисти, че "не е виновен". Наложената му най-тежка мярка "задържане под стража" може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд в тридневен срок.

От разпитите и събраните до момента доказателства става ясно, че двете момчета взаимно се обвиняват за смъртта на 82-годишния Иван Чорбаджийски. Пред следователите Огнянов разказал, че с братовчед му отишли да крадат в дома на възрастния мъж, но той останал да пази отвън и само Онур влязъл в къщата. Малолетното момче пък разказало, че именно Огнян е нанесъл жестоките удари по главата на дядо Иван, когато ги усетил и се събудил.

Разследващите са иззели видеозаписи от камерите на съседно заведение, назначени са и ДНК експертизи. Разпитани са седем свидетели, като един от тях е минавал в близост до дома на дядо Иван във времето, когато е извършено убийството и не е видял никой пред къщата му.

Сумата, която са опитали да откраднат двете момчета, е 136 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари