17-годишно момиче от Айтос - най-добрият ловен стрелец в света

8
Най-сладка й е драматичната победа над рускинята на финала на световното в Италия
Най-сладка й е драматичната победа над рускинята на финала на световното в Италия Видео: bTV

Селин Али спечели световна титла при девойките в дисциплината "Трап".

17-годишно момиче от Айтос стана най-добрият ловен стрелец в света. Селин Али спечели световна титла при девойките в дисциплината "Трап", но резултатите й успешно се конкурират с тези при жените, дори и при мъжете.

Екип на bTV се срещна със Селин преди да замине за следващото голямо състезаниесветовно първенство за младежи в Германия.

Макар и още да не може да осъзнае, че е първа в света в един типично мъжки спорт, Селин знае, че успехът идва след много труд. Започва да стреля още от 12-годишна.

Паничките са летящи мишени, които Селин разбива една след друга на пух и прах. Първата си 25-ица прави, когато е само на 14 на състезание в Румъния.

Някъде тогава става и "Заслужил майстор на спорта", което е прецедент за страната ни. Купите и медалите са изпълнили дома й. Най-сладка й е драматичната победа над рускинята на финала на световното в Италия.

"Бях много спокойна, просто се наслаждавах на стрелбата. Не мислех нито за резултата, нито за нищо. Просто се опитвах да покажа най-хубавото от себе си там и взе, че стана", разказва Селин.

Часове след златното отличие Селин отново се качва на почетната стълбичка. Със съотборника си Иван Георгиев печелят бронзови медали при смесените двойки.

Без никаква помощ от държавата, с пушка втора употреба и 10 пъти по-малко патрони за тренировки от връстниците им в чужбина, Селин и Иван успяват да направят така, че големи сили в елитния спорт като Русия, Италия и Испания да се съобразяват с тях. 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари