160 лева за декар земя под наем

0
160 лева за декар земя под наем

160 лева за декар земя под наем - това е най-скъпата площ от поземления фонд в България. Имотът се намира в добруджанската община Генерал Тошево. Рекордът е отбелязан при проведения в края на миналата седмица конкурс за отдаване на земи от общинския поземлен фонд, съобщи на сайта си кметството.

Най-високата оферта е била 160 лв. за декар и на тази цена е договорен за отдаване за стопанската 2014-2015 г. парцел от 100 дка от общинския поземлен фонд в землището на село Бежаново. По данни на отдел „Стопански дейности" на община Генерал Тошево тази цена е най-високата, давана за единица площ не само на територията на добруджанската община, а и в цялата страна.

В рамките на проведения конкурс земеделски производители от района са подали 28 оферти за общо 13 545,332 дка общински земи. С постъпилите ценови предложения на първата процедура са договорени 12 396,166 дка при средна обща цена 112,78 лв. Между 125-128 лв. са средните цени, дадени за декар в землищата на селата Горица, Конаре, Рогозина и Сираково. Неотдадените на първия конкурс парцели ще бъдат отдавани на втори конкурс, който ще се проведе на 18 юни в кметството.

От общината отчитат, че от проведената процедура за отдаване на земи от общинския поземлен имотпостъпленията в хазната на кметството възлизат на 1 394 963.688 лв. Тази сума формира най-голямото перо от собствени приходи в общинския бюджет, като средно съставлява 12 - 15 % от неговата рамка.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари