16-годишна ромка е майка на три деца и взема 1500 лв помощи

1
Какво поколение оставя една малолетна майка, тъй като голяма част от децата й се раждат недоносени
Какво поколение оставя една малолетна майка, тъй като голяма част от децата й се раждат недоносени

16-годишно момиче е вече майка на три деца. Първото го е родила, още когато е била на 12 години. За трите си деца непълнолетната ромка взема помощи в размер на около 1500 лева. Това е установено от изследвания на Центъра за демографска политика. Около 21 вида помощи имат право да получават ромите, заяви по Нова тв депутатката от Патриотичния фронт д-р Султанка Петрова. Какво би мотивирало това момиче да учи, да работи и да се развива, попита д-р Петрова. Според нея е важен и въпросът какво поколение оставя една малолетна майка, тъй като голяма част от децата й се раждат недоносени.

„Подкрепяме идеята на социалния министър Ивайло Калфин ромките да не взимат пари и за това, че са баби, и за това, че са майки. Ние от Патриотичния фронт сме за това да се установи един тридетен семеен модел в България. Заложено е и в нашата програма. Същевременно с това настояваме да се изработи дългосрочна програма, която да е свързана с демографската катастрофа в България. Нашето бъдеще са нашите деца. Крайно време е този модел, който се налага в държавата от 20 години, да се промени“, подчерта д-р Петрова.

Опонентът й Илия Илиев, лидер на партия ДРОМ и депутат от ДПС, изтъкна, че предлаганите промени противоречали на поне четири члена от Конституцията. Илиев не даде възможност на дамата да говори. Той дори се опита да защити правото на избор на децата да раждат деца. Според него, никой нямал право да съди малките момичета, затова че стават майки преди да са завършили училище. Това било техният избор.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари