15 случая на насилие в училище в Русе

1
11 от случаите на агресия, насилие и училищен тормоз са били с участието на малолетни деца, а останалите са с непълнолетни
11 от случаите на агресия, насилие и училищен тормоз са били с участието на малолетни деца, а останалите са с непълнолетни Видео: БНТ Русе

15 случая на прояви на агресия и насилие в училище е регистрирала през миналата година в Русе Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

За пръв през 2016-та година по изискване на Националния статистически институт комисиите по места са водили специализирано изследване за случаите на посегателства между ученици, съобщава БНТ Русе.

11 от случаите на агресия, насилие и училищен тормоз са били с участието на малолетни деца, а останалите са с непълнолетни - казва Симона Балканска, която е секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Симона Балканска - секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни
„На тези деца са разгледани възпитателни дела, защото са попаднали при нас, наложени са съответни възпитателни мерки. Най-вече с такива деца работят психолози от местната комисия и обществени възпитатели. Налагат се мерки, които изискват едногодишен период от работа с децата и семействата.”

През миналата година на подобни консултации са били подложени всички участници в тези прояви. С тях са проведени 97 срещи и разговори.

Симона Балканска - секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни
„По данни на психолозите, които работят към този кабинет, основните проблеми, поради което подрастващите и техните семейства търсят психологическа помощ в Комисията, са бягствата от дома, неблагоприятното влияние на групи, в които членуват децата, ниският успех и системното допускане на неизвинени отсъствия. Както и проблемно поведение в самото училище.”

Психолозите споделят още, че в някои от наблюдаваните и консултирани семейства родителският контрол върху децата е слаб и това рефлектира върху тяхното поведение.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари