15 минути стигат, за да отстраните миризмата на канал у дома

0
15 минути стигат, за да отстраните миризмата на канал у дома

Случвало ли ви се е, след като влезете у дома, да усетите тежко зловоние или дъх на отпадна вода?

Премахването на тази миризма не е никак лесно, даже и непрекъснато да чистите, тъй като проблемът обичайно идва от самата канализация.

Честото използване на препарат за почистване на канали обаче не е препоръчително, тъй като той може да увреди гъвкавите връзки, както и тънкостенните тръби на сифоните.

Също така натриевата основа, която е основната му съставна част, би могла да нанесе сериозни последствия върху кожата и лигавиците ни. В такъв случай може да си помогнете с подръчни материали, за да почистите каналите в банята, тоалетната и кухнята, от които се носи миризма.

Направете смес от сода бикарбонат, едра сол и оцет в съотношение съответно 1 към 1 към 2. Изсипете сместа в канала и оставете да действа в продължение на 15 минути, след което изплакнете с топла вода.

Миризмата на канализация идва и от липсата на добро уплътнение между тръби и маншони, както и липса на вода в сифоните, особено подовите.

Какво да направим?

Сипва се вода, след това се налива течен парафин, малко, колкото да направи лек филм, което спира изпарението. И, разбира се- уплътняване на тръби и маншони!

И още един начин за премахване на миризмата на канализация: Лимон, разрязан на 2 части/може и използван/, се поставя с отрязаната част върху отвора. Престоява цяла нощ. Премахва миризмите

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари