15 годишен заколи служителка на бежански център

0
15 годишен заколи служителка на бежански център
Видео: Expressen TV

Младата шведка, която беше наръгана от 15-годишен имигрант в център за настаняване на бежанци, е починала от раните си в болница.

Това съобщава Би Би Си. Полицаи, пристигнали на местопрестъплението, го описват като „кървава сцена”, заяви говорител на разследващите.

Както БЛИЦ съобщи, 22-годишната жена, която е работела в приюта в град Мьолндал, е била сама заедно с 8 непълнолетни имигранти, когато един от тях я намушкал с нож. Той е задържан, а останалите от групата се разпитват.

Министър-председателят Стефан Льовен описа случилото се като „ужасно престъпление”. Той лично посети центъра за настаняване на имигранти часове след убийството.

По думите на премиера, много шведи се страхуват, че подобни нападения могат да се случат отново. „Смятам, че има много хора в Швеция, които са изключително загрижени, че може да има още подобни случаи, след като страната приема толкова деца и младежи, които идват сами да търсят убежище”, каза той.

В дома, където е извършено престъплението, са настанявани деца до 18-годишна възраст, които не са придружавани от родители или други възрастни.

Извършителят е обезвреден от други пребиваващи, хората са тъжни и разстроени”, каза говорителят на полицията Томас Фуксборг. Местно радио съобщи, че настанените в дома, които са на възраст между 14 и 17 години, ще бъдат преместени на друго място.

Вчера полицията побърза да увери, че случилото се няма характер на терористична заплаха.

Въпреки това страната е мобилизирала допълнително 4100 души от силите за сигурност, които да се борят с евентуалните заплахи. Само за миналата година Швеция е приела над 150 000 души, поискали убежище. Заедно с Германия, тя е сред най-предпочитаните дестинации в ЕС.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари