15 години затвор за нарочно прегазен моторист

0
Пострадалият Георгиев е оживял при катастрофата, но е получил сериозна телесна повреда
Пострадалият Георгиев е оживял при катастрофата, но е получил сериозна телесна повреда

Ефективна присъда от 15 години лишаване от свобода получи днес от Русенският окръжен съд Селим Мюмюнов от Две могили. Освен това той е лишен завинаги от правото да управлява моторно превозно средство, като ще трябва да плати и 12 000 лева обезщетение. Животновъдът бе признат за виновен за това, че на 12 април 2013 година в село Острица при управление на лекотоварен автомобил „Форд Транзит” нарушил на няколко пъти правилата за движение. Той навлязъл в лявата лента, без да заобикаля или изпреварва някого. Не намалил скоростта и направил опит умишлено да причини смърт на Георги Георгиев, като го блъснал, докато бил спрял с мотора си. Според Наказателния кодекс деянието е определено като причиняване на смърт и телесна повреда в транспорта.

Пострадалият Георгиев е оживял при катастрофата, но е получил сериозна телесна повреда. Той се явява като частен обвинител и граждански ищец по делото и иска обезщетение от 20 000 лева за причинените му болки и страдания на него и семейството му. На 12 април миналата година Георги бил спрял с мотора си пред къщата на приятел, когато микробусът на Селим връхлетял върху него. Според някои от разпитаните свидетели двамата са имали вражда от преди това и животновъдът дори се е заканвал да убие Георги. Животновъдът е осъждан и преди за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

Относно искането на пострадалия да получи обезщетение от 20 хиляди, съдът се произнесе, че обезщетението ще е в размер на 12 000 лева и отхвърли иска за по-голямата сума. Веществените доказателства – микробусът и моторът „Хонда” ще бъдат върнати на собствениците им. Ефективното наказание от 15 години лишаване от свобода може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновският апелативен съд.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари