13-годишна се обеси, след като майка й забрани да влиза във Фейсбук

0
13-годишна се обеси, след като майка й забрани да влиза във Фейсбук

Тийнейджърка се обеси, защото майка й заповядала да си изтрие профила във Фейсбук. 13-годишната Адити Гупта толкова се разстроила от смъмрянето на майка си Мохана затова, че постоянно виси в социалната мрежа и чати със своите приятели, че се самоубила в стаята си.

36-годишната госпожа Гупта е казала на дъщеря си преди да тръгне за работа: “Искам да изтриеш профила си във Фейсбук преди да се върна вкъщи“. Жената се върнала у дома четири часа по-късно, но заварила дъщеря си обесена. Гупта казала на полицията, че не може да повярва, че дъщеря й си е сложила край на живота „заради нещо толкова тривиално“.

По принцип тръгвам за работа около 09:30 часа... Тъкмо когато тръгвах, дъщеря ми седеше пред компютъра. Ядосах се, защото постоянно висеше в социалната мрежа. Казах й, че е твърде малка, за да има профил във Фейсбук и че това е губене на време“, спомня си жената.

Случаят предизвика сериозен дебат в Индия относно Фейсбук, отговорността на родителите и „загубата“ на децата за сметка на кибер контактите.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари