1000 евро такса за снимки в италианското градче Позитано

0
Живописното италианско градче Позитано е едно от най-любимите места на европейските туристи, а все повече българи също са привлечени от магнетизма му
Живописното италианско градче Позитано е едно от най-любимите места на европейските туристи, а все повече българи също са привлечени от магнетизма му Снимка: Shutterstock

Живописното италианско градче Позитано е едно от най-любимите места на европейските туристи, а все повече българи също са привлечени от магнетизма му.

Вероятно то е и едно от най-често сниманите места на Стария континент, заедно с гръцкия остров Санторини.

Ако сте планирали и вие да го посетите, имайте едно наум със снимките. Кметът на Позитано Микеле де Лучия обяви пред The Times, че в сила е влязла такса за фотографиране в размер на 1000 евро, информира Money.bg.

Засега обаче тя ще се отнася само за тези, които провят снимки с рекламни и търговски цели. Също така желаещите ще трябва предварително да подадат документи, за да получат разрешение. За заснемането на видео реклама пък таксата е двойна - 2000 долара.

Снимките и клиповете, правени за медии, за образователни или лични цели обаче са освободени от нея.

"Не на всеки ще бъде разрешено да сложи своята марка върху изображението на Позитано", коментира Микеле де Лучия.

"Ние правим това още, за да контролираме територията. Причината е, че често, хората, които правят фотосесии или филми блокират за пешеходците ключови места в града", допълва той.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари