100 въпроса до Бойко Борисов

0
100 въпроса за Пирин внесоха днес в Министерския съвет Тома Белев и Зорница Стоилова от Асоциацията на парковете в България
100 въпроса за Пирин внесоха днес в Министерския съвет Тома Белев и Зорница Стоилова от Асоциацията на парковете в България Снимка: Денвеник

100 въпроса за Пирин внесоха днес в Министерския съвет Тома Белев и Зорница Стоилова от Асоциацията на парковете в България.

Въпросите бяха поставени писмено преди 35 дни – на 11 декември, от името на коалиция "За да остане природа в България", но тогава адресатът беше заместник министър-председателят Валери Симеонов. До момента еколозите не са получили отговори и затова сега те се обръщат към премиера Бойко Борисов, пише Денвеник.

Въпросите адресират редица нередности в предложението за промяна на концесионния договор на ски зона Банско от 6 декември, обясняват от коалицията. Преди да ги внесат, природозащитници изчетоха някои от тях с мегафон под прозорците на управляващите.

"Кой е реалният собственик на ски зона Банско? Това е може би най-важният въпрос, защо не отговаряте", попита Борислав Сандов от "Зелените".

Други актуални теми сред поставените общо 100 по думите на еколозите са как така ски зона Банско се разширява и придобива санитарно-охранителната зона и кладенци, захранващи Банско с питейна вода и за какво ще бъде ползвана водата на град Банско?

Защо новият концесионен договор узаконява обекти от незаконно строителство, потвърдени с проверка на окръжна прокуратура - Благоевград, питат още от екокоалицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари