100-метров трибагреник прегради пътя Русе - Варна

6

Служители на "Автомагистрали-Черно море" АД блокираха пътя Русе - Варна, в района на кръстовище на изхода на крайдунавския град.

Пламен Петков - член на синдикалната организация на КНСБ в компанията, прочете декларация, изпратена до президента на България, до премиера и министъра на регионалното развитие. В нея се настоява държавата да изплати незабавно около 37 млн. лева, които са заработени от компанията.

"Декларираме, че протестите нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане. Очакваме отговорно отношение от държавните институции. Това е началото на гражданските ни и синдикални протести. Ще продължим до получаване на всички изработени с честен труд средства, за да запазим работните си места", заяви Петков, цитиран от БТА.

Гергана Христова, която от 10 години е служител на компанията, обясни, че в момента се работи много трудно.

"Нямаме средства за материали и обектите не могат да продължат да се изпълняват. Ако не ни се плати изработеното, ще има забавяне и на заплатите", обясни Христова.

Протестът продължи около половин час. Участниците в недоволството разпънаха 100-метров трибагреник, както и транспаранти с надписи - "Стига обещания. Дайте ни изработеното" и "Искаме си парите".

Движението на автомобили в блокирания участък от пътя Русе - Варна се пренасочваше от полицейски екипи по обходни маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари