100 евро глоба и отнемане на книжката, ако шофирате с дебело палто в Гърция

0
Шофьорът е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си
Шофьорът е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си

Шофьорът е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си

Съгласно член 13, параграф 2 от Правилника за движение на Гърция, водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си, за да могат свободно да извършват всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране, това означава, че трябва да се возят с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от КАТ, като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Глобата за нарушаване на разпоредбите на параграф 2 на член 13 от Кодекса за движение по пътищата е както парична, така и административна. Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това, предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите, има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се използва изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    така де
    освен ако нямате личен конфликт с полицай,-------значи за нас идващи от българия севера демек.а можели войннишки те ми кубинки и на дедо патурите и потниче от рибарска мрежа.тия там да не са роднини с нащи еднакво мислят за нас да ние убаво както си казват възрасните шашкъни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари