10 причини да използвате сол при пране

8
Много хора не знаят, че солта може да се използва и при пране на дрехи и бельо
Много хора не знаят, че солта може да се използва и при пране на дрехи и бельо

Много хора не знаят, че солта може да се използва и при пране на дрехи и бельо

Солта е универсален продукт, който се използва в различни области на живота, включително и в домакинството. Тя е отлично средство за почистване и дезинфекция.

Много хора не знаят, че солта може да се използва и при пране на дрехи и бельо. Това е чудесен начин да подобрите качеството на дрехите си и да ги поддържате чисти и свежи за по-дълго време. Ето 10 причини да използвате сол при пране:

1. Запазване на яркостта на цветните тъкани

Солта помага за предпазване на цветните тъкани от избледняване. Тя също така помага да се отървете от жълтеникавостта на белите неща и да възстановите белотата им.

2. Омекотява на груби кърпи

Солта помага да се направят грубите и твърди кърпи меки и пухкави. Тя също така помага да се премахне неприятната миризма от кърпите и да им се придаде свежест.

3. Подобряване на качеството на прането

Солта помага за по-доброто измиване на нещата от мръсотия, петна и миризми. Тя също така помага да се засили ефектът на перилния препарат или течността, както и да се намали количеството пяна.

4. Почистване на пералната машина

Солта помага за почистване на пералната машина от натрупаните замърсявания, мазнини и бактерии, които причиняват неприятна миризма. Тя също така помага за освежаване на барабана и гумените уплътнения.

5. Удължи живота на пералната машина

Солта помага предпазва нагревателния елемент и други части на пералната машина, защото намалява твърдостта на водата. Това помага да се удължи живота на пералната машина и да се намали консумацията на енергия.

6. Унищожаване на гъбичките и мухъла

Солта помага да се унищожат гъбичките и плесените, които могат да се образуват в пералната машина поради влага и температурни промени. Тя също така помага за предпазване на нещата от гъбички и заразяване с мухъл.

7. Спестяване на пари

Солта е много по-евтина от перилния препарат или течността. Ако използвате сол при пране, можете да спестите значителна сума пари.

8. Улесняване на прането

Солта помага за разтварянето на петната и мръсотията, което улеснява прането.

9. Подобряване на хигиената

Солта помага за премахване на бактериите и другите микроорганизми от дрехите и бельото.

10. Даване на свежест

Солта помага на дрехите и бельото да миришат свежо и чисто.

Как да използвате сол при пране?

За да използвате сол при пране, е необходимо да използвате само обикновена каменна сол с голям размер на зърното. Нуждаете се само от 1 ч.л. сол на пране при температура на водата 60-80 градуса. Солта може да се добавя по различни начини:

  • Директно в барабана заедно с нещата.
  • В отделението за прах.
  • Предварително да се накиснат нещата в солен разтвор.

Ако използвате сол в отделението за прах, може да се наложи да увеличите количеството на перилния препарат или течността, тъй като солта може да намали ефективността им.

Ако използвате сол за предварително накисване, разтворете 2 супени лъжици сол в 1 литър вода. Накиснете нещата в разтвора за 30 минути преди да ги изперете.

Следвайки тези съвети, можете да използвате солта при пране, за да подобрите качеството на дрехите си и да ги поддържате чисти и свежи за по-дълго време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари