10 навици, от които остарявате по-бързо

0
Смятате ли, че изглеждате по-възрастен, отколкото сте?
Смятате ли, че изглеждате по-възрастен, отколкото сте?

Смятате ли, че изглеждате по-възрастен, отколкото сте?

Бих искал да споделя 10 ежедневни навици, от които трябва да се отървете, за да изглеждате по-млади. Не забравяйте, че никога не е твърде късно да започнете, така че да направите тези промени в начина си на живот сега.

1. Нискомаслените диети

За да предотвратите появата на бръчки от съществено значение е да се консумират омега-3 мастни киселини, които спомагат за поддържане на кожата еластична и гладка. А ниското съдържание на мазнини в диетата ни лишава от този компонент, причинявайки преждевременно стареене на кожата.

2. Пиене със сламка и пушенето


Опитайте пиене директно от чашата, а ако сте пушач най-добре се питайте да се откажете от този навик. Това може да бъде дълъг и труден процес, но ползите от отказване на цигарите, са огромни.

3. Спането на една страна

Ако спите на една страна, с лицето си смачкани във възглавницата, това е причина за увеличаване на бръчките по бузите и брадичката. Експертите казват, че да се спи по гръб е най-добрата позиция за сън, за да останете млади, свежи и отпочинали.

4. Лоша поза

Лошата поза отклонява гръбнака от неговото нормално подравняване, и в резултат на това мускулите и костите стават необичайно напрегнати. Тези щети ще доведат до болка и умора и в много от случаите може да доведе до постоянна деформация.

5. Използване на защита от слънцето само на почивка

Прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи е основната причина за преждевременно стареене на кожата. За да се предпазите от острите ефекти на слънцето е важно да използвате слънцезащитни продукти, дори когато е облачно, защото облаците блокират само 20% от ултравиолетовите лъчи.

6. Прекомерното използване на вашата система за отопление

Прекомерната употреба на изкуствено отопление прави въздуха в помещенията много сух. Кожата и косата ви ще стане прекалено суха, и като резултат.можете да получите повече бръчки.  Опитайте се да намалите топлината в дома си.

7. Отказване на захарта

Ние всички знаем, че захарта е лоша за нас, но това също е стрес. Понякога трябва да се предадете и да си похапнете нещо сладко, ако това ви прави щастливи.

8. Гледането на прекалено много телевизия

Едно проучване установи, че за всеки час, който прекарвате пред телевизора, продължителността на живота намалява след 22-та минута. Експертите препоръчват, независимо дали сте на дивана или седите на бюрото, да ставате на всеки половин час и да походите.

9. Липсата на сън

Възрастните хора се нуждаят от най-малко 7 часа сън всяка нощ. Ако не получаваме достатъчно сън не само води в умора, но и скъсява живота ни.

10. Стрес поради липса на организация

Няколко изследвания са показали, че хроничния стрес причинява сериозно увреждане на клетките, което може да ускори процеса на стареене. За да не затънете в един постоянен  хаос, никога не оставяйте това за утре, което може да свършите днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари