10 милиона лева за ремонт на студентските общежития в Русе

2
Ремонти не са правени от 40 години
Ремонти не са правени от 40 години Снимка: Официален сайт РУ

10 209 622 лева са предвидени за Русе съгласно одобрения списък за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития 

Това съобщиха от Министерството на образованието и науката за в-к Бряг.

Средствата ще бъдат изразходени за ремонтиране на блокове 4, 5 и 6, които са собственост на „Студентски столове и общежития“ ЕАД, са уточнили от МОН.

Милионите бяха отпуснати след неколкократни жалби и сигнали от Студентския съвет. Последната жалба е от 27 март тази година. Тя е адресирана до просветния министър Красимир Вълчев, с копие до Изпълнителния директор на „Студентски столове и общежития" ЕАД Сергей Миланов.

В нея председателят на Студентския съвет към Русенския университет Станимир Бояджиев обяснява: „След основен ремонт през 2010 година Студентско общежитие №1 и Студентско общежитие №2 са реновирани, санирани и премебелирани. С решение на борда на „ССО" ЕАД от 2018 година сградата на Студентско общежитие №3 беше затворена и обявена за необитаема. Също през 2018 година стартира ремонт в сектор „В" на Студентско общежитие №4, но за жалост след завършването му, сектор „В" е в ремонтирано състояние, но без мебели и е неизползваемо. Ситуацията в Студентско общежитие № 4 сектори „А" и „В", както и Студентско общежитие №6 е трагична. 

Ремонти не са правени от построяването на блоковете през 70-те години на миналия век или повече от 40 години!“.

Общежитията на Русенския университет са собственост на „Студентски столове и общежития, припомнят от медията. В жалбата, изпратена от Студентския съвет на 27 март 2020 г., се казва: „Студентският съвет предлага да бъдат предприети мерки за прехвърлянето на студентските общежития от „ССО" ЕАД - клон Русе пряко към Русенския университет и Студентският съвет да има пряк контрол съгласно Наредбата за ползване на студентските общежития и столове“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари