10 любопитни факта за изневярата

0
Когато един мъж изневерява, автоматично всички предполагат, че той е нещастен с жена си
Когато един мъж изневерява, автоматично всички предполагат, че той е нещастен с жена си

Когато един мъж изневерява, автоматично всички предполагат, че той е нещастен с жена си. Може би обаче това не е съвсем не е така. Всъщност напротив. Резултатите от изследванията сред семейни господа показват, че 56% от мъжете, които имат извънбрачна афера, твърдят, че нямат никакви проблеми в брака си, а напротив – доволни са, че имат сродна душа, с която да споделят общ дом. Но въпреки че са щастливи в любовта, много мъже завършват в легло с друга жена. Без чувства, без излишни емоции… само секс. И се питаме защо? Позовавайки се на много изследвания и наблюдения, експертите стигат до някои доста любопитни факти за изневярата. Ето 10 от тях.

1. Когато изневеряват, повечето мъже все още са влюбени в своите съпруги
Психолозите твърдят, че мъжете изневеряват, за да стабилизират семейния си живот и когато имат дете. Тогава те са доволни от някои области от живота си, но може би им липсва романтиката. Традиционно се счита, че жените са тези, които се оплакват от липсата на романтика, но се оказва, че и мъжете усещат тази липса. Често мъжете страдат в мълчание, вярвайки, че не могат да получат това, което искат от съпругите си. Повечето мъже, които изневеряват, казват, че са щастливи в брака си, но не е такъв случая при жените. За разлика от мъжете, само 34% от жените, които са изневерили, твърдят, че са щастливи със съпруга си.

2. Мъжете най-често изневеряват с жени, които познават
Неверните мъже не отиват често в бара, за да търсят жени. Експертите твърдят, че 60% от аферите започват на работното място.

3. Мъжете изневеряват, за да спасят брака 
Мъжете обичат съпругите си, но не знаят как да се справят с проблемите във връзката. Затова далеч от брака, запълват празнините и липсите, които изпитват.

4. Мъжете се мразят след изневярата
Може би ще кажете, че мъжете, които изневеряват нямат морал, но те често се презират след изневярата. В края на краищата, чрез изневярата предаваш друго човешко същество, за което твърдиш, че обичаш, така че е нормално актът на изневяра да се отрази негативно на мъжката психика.

5. Мъжете стават по-активни в отношенията си със съпругата, след началото на изневяра
Когато мъжът започне да изневерява, той става сексуално хиперактивен. Това се обяснява с факта, че поради голямата моментна емоция се събужда желанието за секс у мъжа, но след като аферата се уталожи и стане стабилна, желанието за секс със съпругата спада.

6. Много често жените знаят кога техният мъж има извънбрачна връзка 
Въпреки че усещат, че техният мъж има друга, много жени предпочитат да премълчат този факт заради децата или за да избегнат унижението и евентуалното разпадане на брака.

7. Жените изневеряват колкото мъжете и техните изневери са много по-опасни
Проучване на Университета на Индиана показва, че мъжете и жените изневеряват еднакво, а различни са само причините за изневяра. Жените изневеряват, за да се чувстват емоционално удовлетворени. Онлайн изневярата е най-вредният тип изневяра. Емоционалната връзка с друга личност означава, че жената вече се е отказала от брака. От друга страна, когато става въпрос само за секс, не е изисква дълбоко обвързване.

8. Изневярата може да спаси брака 
Не винаги, но се случва изневярата да разпали отново искрата между партньорите. Мъжете осъзнават с кого искат да прекарат остатъка от живота си и че новата връзка не е толкова добра, колкото са си мислили в началото.

9. Дори и след спасяването на брака, на мъжа може да му липсва връзката с другата жена
Може би ще му липсват определени неща – забавлението, липсата на задължения, секса, тръпката от укриването, но често може да липсва и чувството, което е изпитвал към жената.

10. Жената не е виновна, ако мъжът изневерява
Когато той изневерява, това е съзнателен избор, който е направил.

Източник: 10-те най
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари