Стотици автомобили блокирани в тунел в Токио

0
Тунелът, минаващ под земята в центъра на Токио, се смята за най-дългия в Япония
Тунелът, минаващ под земята в центъра на Токио, се смята за най-дългия в Япония Снимка: shibuya246.com

Стотици автомобили се оказаха блокирани в нощта на понеделник срещу вторник в токийския тунел "Ямате" заради обилен снеговалеж.

Някои пътници бяха принудени да вървят пеша, за да стигнат до аварийните стълби и да излязат на повърхността, предаде ТАСС.

Тунелът, дълъг около 18 километра и минаващ под земята в центъра на Токио, се смята за най-дългия в Япония. В понеделник вечерта заради снега движението в много отсечки от скоростните шосета в града бе спряно.

Както съобщи телевизия Ен Ейч Кей на един от изходите на тунел "Ямате", заради снега колите не са могли да се изкачат по по-стръмното платно. В продължение на няколко часа се е образувало задръстване, дълго около десет километра.

Градските служби чистели шосетата, но автомобилите в тунела престояли около десет часа. След известно време някои пътници решили да зарежат колите и пеша да стигнат до аварийните стълби, за да излязат навън.

Движението бе подновено чак в шест сутринта местно време.

През изминалото денонощие в Токио натрупа над 20 сантиметра сняг, температурите са ниски и пътищата са хлъзгави. В японската столица често вали сняг, но рядко се задържа, отбелязва Ройтерс.

Снегът вече спря и градските служби продължават да разчистват улиците, а с чистенето на тротоарите се захващат местните жители, собствениците на магазини и ресторанти. Движението обаче още е нарушено, някои влакове потеглят със закъснение.

Хиляди бяха принудени да прекарат нощта на летище "Нарита", защото заради снега бяха затворени пистите и отменени около 150 полета. След полунощ летището постепенно поднови работа.

Около 70 души са пострадали в Токио заради снега, главно от падане. Съобщава се за около 740 катастрофи.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари