Продадоха на търг за близо 800 000 долара риба тон

1
Аукционът е традиция в Япония в началото на годината
Аукционът е традиция в Япония в началото на годината

Аукционът е традиция в Япония в началото на годината

Продадоха за близо 800 000 долара синя риба тон. Това стана по време на първия търг тази година в Токио. Участието в аукциона се смята за престижно за ресторантьорския бизнес, не само в Япония, съобщава NOVA.

Рибата тежи 238 килограма и е уловена в района на северната префектура Аомори. Тя бе закупена от ресторант за суши, разположен в престижният токийски квартал „Ганза”.

Според експерти цената, платена за тазгодишната риба тон, е четвъртата най-висока в историята на аукциона, който води подобна статистика от 1999 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари