Жестоко убийство в пловдивско село заради 5 лева

0
Разярената Донка се нахвърлила върху жената, блъскала я в мивката, в стената, душила я, а след като паднала на пода - скачала върху нея
Разярената Донка се нахвърлила върху жената, блъскала я в мивката, в стената, душила я, а след като паднала на пода - скачала върху нея Снимка: Ели Крумова / Монитор

Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе в съда обвинителен акт спрямо Донка Петкова, на 38 г., за убийство.

На 01.02.2017 г., в с. Дълбок извор, при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила 84-годишната И.К. от същото село, като деянието е извършено с особена жестокост, а смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за пострадалата. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

До момента обвиняемата Петкова е осъждана общо пет пъти, включително за грабеж, като за последно излязла от затвора през юни 2014 г. и оттогава заживяла в пловдивското село Дълбок извор.

Обвиняемата се запознала с пострадалата през януари тази година и й предложила да се грижи за нея - да й пали печката, да помага в домакинството, срещу което да получава малко заплащане. И.К. се съгласила и обвиняемата започнала да ходи всеки ден в къщата й и вършела дребни домакински задължения срещу 2-3 лева.

В деня на убийството Донка Петкова поискала да възрастната жена 5 лева, която й отказала с обяснението, че няма пари. Разярена обвиняемата се нахвърлила върху жената, блъскала я в мивката, в стената, душила я, а след като паднала на пода - скачала върху нея. По данни на разследващите смъртта е настъпил следствие на удушване. След като се уверила, че И.К. е мъртва, Петкова взела няколко килима, пътеки, одеяла и ги занесла в дома на свои познати.

Тя е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в затвора в Сливен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари