Жените да не забременяват до 3 месеца след боледуване от коронавирус

0
Тази предпазна мярка се налага поради рискове от усложнения за плода от препаратите, използвани по време на лечението
Тази предпазна мярка се налага поради рискове от усложнения за плода от препаратите, използвани по време на лечението Снимка: Pixabay

Руското министерство на здравеопазването препоръчва на жените да планират бременност не по-рано от три месеца след прекаран коронавирус

Тази предпазна мярка се налага поради рискове от усложнения за плода от препаратите, използвани по време на лечението. Тази информация е включена в актуализираните инструкции за бременни жени, родилки и новородени с COVID-19, пише News.bg.

Също така се отбелязва, че според статистиката жените понасят COVID-19 по-лесно от мъжете, но не бива да се пренебрегват възможните последици за репродуктивното здраве.

"Понастоящем не е известно кои дългосрочни последици за репродуктивното здраве на жените могат да бъдат свързани с наличието на COVID-19. Поради това всички жени, които са претърпели COVID-19, особено в тежка форма, трябва да се разглеждат като високорискова група и трябва да се подложат на по-задълбочено последващо наблюдение в продължение на една година след хоспитализация за COVID -19", пише в препоръките.

Русия отбеляза около 4 млн. заразени и 70 000 починали от коронавирус. Тя се нарежда на четвърто място в света по брой на заразени и на осмо място в света по брой на починали от началото на пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари